03 Φεβ 2023

Επιστολή της Σταυρούλας Αργυροπούλου (Βίλλη) υποψήφιας με την Ομάδα Εργαζομένων Συνεργασία

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Ονομάζομαι Βίλλη Αργυροπούλου.

Εργάζομαι στην οικονομική διεύθυνση από τον Οκτώβριο του 2008.

Όπως καταλαβαίνετε είναι πολλά τα χρόνια και αναμφισβήτητα υπήρχαν πολλές μέρες χαράς και αρκετές μέρες γεμάτες πικρία. Ο λόγος που έχω μείνει τόσα χρόνια στην Εθνική, με αυτό το εργασιακό καθεστώς, είναι η άψογη συνεργασία που είχα με τους συναδέλφους στην Οικονομική Διεύθυνση και γιατί ποτέ δεν αισθάνθηκα να με αντιμετωπίζουν ως κάτι διαφορετικό. Έχω συνεργαστεί με πολλά κομμάτια και συναδέλφους, θεωρώ ότι έχω δώσει το 100% αυτών που μπορώ να προσφέρω.

Παρόλο λοιπόν που στη συνεργασία με τους συναδέλφους δεν υπήρχε διαφορά, στα μάτια της Εταιρίας το προσωπικό μέσω ICAP, αντιμετωπιζόταν διαφορετικά… Κάθε φορά που η εταιρεία παρείχε στους μόνιμους κάποιο επίδομα, κουπόνια σίτισης, μια παροχή στο ομαδικό τους και οποιαδήποτε άλλη ανταμοιβή για την εργασία τους, για το προσωπικό της Ιcap δεν υπήρχε αντίστοιχη πρόνοια. Παρόλο που εμείς οι ICAP χαιρόμασταν για αυτούς, το παράπονο το είχαμε ... γιατί δεν είχαμε κάποια αντίστοιχη ή έστω μικρότερη βελτίωση των αποδοχών μας και επιβράβευση των κόπων μας.

Η δουλειά που βγάζει ένας υπάλληλος με καθεστώς δανειακής εργασίας αξίζει σεβασμό, αξίζει καλύτερες αποδοχές, αξίζει ένα καλύτερο μέλλον! Είναι αδιαμφισβήτητο πως σε όλους εμάς οφείλεται ένα μεγάλο μερίδιο για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας και αντίστοιχα για την κερδοφορία της. Ειδικά στους κλάδους που υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι, ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος και το γεγονός πως οι προϊστάμενοί τους είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, καταδεικνύει την σημασία της παρουσίας μας.

Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να διεκδικήσουμε όλα αυτά που έχουμε στερηθεί τόσα χρόνια και επιθυμούμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειές μας. Οι τελευταίες συναντήσεις των συνάδερφων μέσω ICAP  ήταν η αφορμή να καταλάβω πως πρέπει να δραστηριοποιηθούμε πιο ενεργά και αυτό ήταν που μου έδωσε την δύναμη να είμαι ενεργή υποψήφια, ελπίζοντας πως συμμετέχοντας σε έναν ενωμένο σύλλογο μπορούμε να πετύχουμε όλα αυτά που επιθυμούμε και δικαιούμαστε.

Η ανακοίνωση της διοίκησης για την ένταξη στο προσωπικό της εταιρίας, είναι ένα βήμα αλλά εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουμε. Είμαι υπέρ της ένταξης μας στο μόνιμο προσωπικό μέσω συλλογικής σύμβασης για να μπορέσουν να αναγνωριστούν ισότιμα και με ενιαίο τρόπο τα τυπικά προσόντα, προϋπηρεσία και ανάγκες μας (οικογενειακή κατάσταση κτλ).

Θα ήθελα σήμερα να σας ενημερώσω ότι είμαι πλέον μέλος μιας αξιόλογης παράταξης, μέσω της οποίας θα μπορώ να εκφράσω τις απόψεις όλων μας. Επέλεξα την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ γιατί με κάποια από τα μέλη της γνωρίζομαι χρόνια και θεωρώ ότι οι απόψεις μας ταυτίζονται. Ο τρόπος που λειτουργεί η παράταξη είναι απόλυτα δημοκρατικός και ο στόχος της είναι ένα καλύτερο μέλλον για όλους και όχι για κάποιους.    

Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και ενεργοί για ένα Καλύτερο Μέλλον...