22 Φεβ 2023

Ανταποδίδοντας την Εμπιστοσύνη

Συνάδελφοι,

Χθες ήταν μια ιστορική μέρα για τον Σύλλογό μας. Για πρώτη φορά στην Ιστορία του συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου, ως ισότιμο μέλος και με πλήρη δικαιώματα ψήφου, μια συνάδελφος που εργάζεται μέσω ICAP. Η Βίλλη Αργυροπούλου, μετά την τιμητική παραίτηση των Γιάννη Καρατζαφέρη, Απόστολου Τζανετή, Μανώλη Μήτσουρα, Γεράσιμου Μπόγρη και Κατερίνας Ασημακοπούλου, είναι, μαζί με τον Γιάννη Νασούφη, οι επιλογές της Ομάδας Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την εκπροσώπησή σας στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Δεν αποτελεί και δεν θα έπρεπε να αποτελεί μια απλή επικύρωση των αποφάσεων του Προέδρου. Οι ζυμώσεις που γίνονται και πρέπει να γίνονται, απαιτούν τη συνεργασία και την προσφορά χρόνου, τεχνογνωσίας και διάθεσης για αγώνα.

Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, μέχρι πριν λίγο καιρό, ήταν «κλειστές» για τα μέλη του. Με λίγα λόγια, το Διοικητικό Συμβούλιο, για να προστατεύει τις κινήσεις που έκανε στις διάφορες διαπραγματεύσεις, δεν κοινοποιούσε τις συνεδριάσεις στο σώμα, ώστε να περιορίζει τη διαρροή πληροφοριών προς τη Διοίκηση για τις διάφορες δράσεις του Συλλόγου. Από ό,τι φαίνεται, αυτή η τακτική θα δώσει τη θέση της στην απελευθέρωση των συνεδριάσεων προς το κοινό. Και αυτό μας βρίσκει πλήρως συντασσόμενους, αρκεί να έχουν πρόσβαση σε αυτές ΟΛΟΙ και όχι ΚΑΠΟΙΟΙ. Το αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωση μας και θα το επαναλάβουμε όσες φορές χρειαστεί. Η παρουσία μας στο συλλογικό όργανο έχει σκοπό την εκπροσώπηση όλων και όχι κάποιων. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε συνδικαλιστικά παραμάγαζα, ούτε μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη της εμπιστοσύνης των συναδέλφων προς το συλλογικό όργανο.

Με εκτίμηση,

Ομάδα Εργαζομένων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»