01 Σεπ 2023

Γλυκόπικρη Παρασκευή

Σήμερα μετά από πολλά χρόνια γίνεται το αυτονόητο. Η μεγάλη πλειοψηφία του «ενοικιαζόμενου» προσωπικού έχει ενταχθεί στην Εθνική Ασφαλιστική, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι μια μέρα χαράς και μόνο, δυστυχώς μέχρι στιγμής η Εταιρεία έχει αφήσει εκτός, άξιους συναδέλφους που εργάζονταν χρόνια μαζί μας. Η Διοίκηση προέβη σε μια γενναιά και πολύ σημαντική απόφαση που αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου των Υπαλλήλων, δηλαδή στην απορρόφηση του ενοικιαζόμενου προσωπικού. Η εμμονή της όμως στην απομάκρυνση μικρής μερίδας συναδέλφων επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή αντί η Εταιρία να κεφαλαιοποιεί τα οφέλη αυτής της πολύ σημαντικής ενέργειας προβάλλοντας το ανθρώπινο πρόσωπο και τον κοινωνικό της ρόλο, πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο, να κατηγορείται ότι πετάει εργαζόμενους στον δρόμο χωρίς να αναγνωρίζει την πολυετή προσφορά τους.

Καλούμε τη Διοίκηση να επανεξετάσει τη θέση της και να προχωρήσει στην επανένταξη των συναδέλφων μας στην Εταιρία. Την καλούμε να συνειδητοποιήσει ότι το κόστος αυτής της ενέργειας είναι πολλαπλάσιο από οποιοδήποτε όφελος μπορεί να έχει. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος.

Επίσης εκκρεμεί απάντηση από την Διοίκηση στο ερώτημα αν θα βάλει κάποιο ποσό (ανάλογο των ετών που έχει ο κάθε συνάδελφος) στο ομαδικό συμβόλαιο των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων ως minimum αντιστάθμισμα της αναγνώρισης των ετών υπηρεσίας στην Εταιρεία. Αυτό το ποσό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδεθεί με την ΣΣΕ. Δεν είναι δυνατό να μην αναγνωριστεί καμία προϋπηρεσία σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για την πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Συνάδελφοι, είναι επιβεβλημένο να αλλάξουμε όλοι ψυχολογία για το καλό το δικό μας αλλά και της Εταιρείας και να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτή την εσωστρέφεια. Η Διοίκηση έχει την ιστορική ευκαιρία να βοηθήσει την Εταιρεία να πετύχει όλους τους στόχους της. Αν παραμείνει άτολμη και φοβική, κόντρα στην κοινή λογική της σύμπλευσης με τους ανθρώπους της Εταιρείας, είναι προδεδικασμένη η μη επίτευξη των σημαντικών στόχων που έχουν τεθεί.

Καλό μήνα και καλή αρχή σε όλες και όλους!