22 Δεκ 2023

Το ΟΧΙ γίνεται ΝΑΙ - volume II: Η παραίτηση

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της 21 Δεκεμβρίου και ενώ έχει επιτευχθεί μια 48ωρη απεργία με την οποία παραπάνω από 320 συνάδελφοι συντάχθηκαν ενάντια στις προθέσεις της Διοίκησης, οι παρατάξεις της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας και της ΔΑΚΕ έφεραν ως κοινή πρόταση την υπογραφή της σύμβασης και το τέλος των κινητοποιήσεων. Μια κίνηση χωρίς λογική που αιφνιδίασε όχι μόνο την Συνεργασία αλλά θεωρούμε πως αιφνιδιάζει όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Εκφράσαμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας και μετά την τοποθέτηση όλων των μελών, αποχωρήσαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο αηδιασμένοι από τις τακτικές που ακολουθούνται στο όργανο μας. Δεν γνωρίζουμε αν ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ έχουν κάποιου άλλου είδους πληροφόρηση και προχώρησαν στην κίνηση αυτή. Εμείς το μόνο που γνωρίζουμε είναι οι επίσημες αποφάσεις που έλαβε το σώμα των εργαζομένων, το αποτέλεσμα των απεργιών που ολοκληρώθηκαν και οι φωνές απόγνωσης τόσων ανθρώπων που πλήττονται καθημερινά.

Από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου φαίνεται πως η Εταιρεία μπαίνει σε έναν ζοφερό κύκλο. Δυστυχώς, ως Ομάδα Εργαζομένων, δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε πως ο Σύλλογος, με τη σημερινή του σύσταση, θα μπορέσει να παράσχει ασφάλεια στους αδύναμους και προστασία στους εργαζόμενους της Εταιρίας. Η a-la-carte συλλογικότητα πάει και έρχεται ανάλογα με τις προτιμήσεις διαφόρων κέντρων εξουσίας και προσωπικών προτιμήσεων. Δυστυχώς, οι αποφάσεις του σώματος καταστρατηγούνται και τα ΟΧΙ γίνονται ΝΑΙ μέσα σε ένα βράδυ.

Ως εργαζόμενοι και ως συνάδελφοι δεν έχουμε θέση σε ένα τόσο τοξικό περιβάλλον μιας και πάντα ονειρευόμασταν, ονειρευόμαστε και θα ονειρευόμαστε εντελώς διαφορετικά το συλλογικό μας όργανο. Ο σεβασμός στις αποφάσεις που λαμβάνουμε όλοι μαζί είναι πάνω από όλα. Δεν θέλουμε να ερμηνεύουμε κατά το δοκούν, αλλά να εκτελούμε τις εντολές που δίνει το σώμα στο όργανο που το εκπροσωπεί.

Οι παραιτήσεις όλων των μελών της Συνεργασίας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κατατέθηκαν στα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου (Συλλόγου Συνταξιούχων) της 21 Δεκεμβρίου 2023.

Συνάδελφοι, στην Γενική Συνέλευση που με διαδικασία fast track φέρνει το προεδρείο στις 27/12/2023 (που θα λείπει η μισή εταιρία...), δίνουμε την πρώτη απάντηση δυσπιστίας στην Διοίκηση του Συλλόγου.

Καλές γιορτές με υγεία σε ΟΛΟΥΣ.

Υ.Γ.1 Καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους στο τηλεφωνικό κέντρο και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στην μεγάλη ομάδα της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Υ.Γ.2 Οι εργαζόμενοι που απέργησαν, ας θεωρήσουν τα χρήματα που δαπάνησαν απεργώντας ως προμήθεια υποστήριξης της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας και της ΔΑΚΕ.

Υ.Γ.3 Καλούμε τις δυο παρατάξεις Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία και ΔΑΚΕ να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο άθλημα της Ενόργανης Γυμναστικής με εξειδίκευση στις κωλοτούμπες. Σίγουρο Χρυσό.

Η Ομάδα Εργαζομένων Συνεργασία