24 Ιαν 2024

Όχι στον Διοικητικό Απολογισμό του Προεδρείου, προσθήκη Άρθρου στο νέο Καταστατικό

Συνάδελφοι,

η χρονιά που πέρασε ήταν χωρίς αμφιβολία η πιο κρίσιμη χρονιά για το μέλλον του Συλλόγου. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να γίνουμε μια ομάδα, καθώς συνεχόμενες λάθος αποφάσεις και η εμμονική σχέση του Προέδρου με την εξουσία και την καρέκλα, μας οδήγησαν σε μια κάκιστη σύμβαση και σε απολύσεις συναδέλφων, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλογικού μας οργάνου. Η χλιαρή αντίδραση και στις δύο περιπτώσεις βαραίνει το Προεδρείο και τις αποφάσεις του. Αναφέρουμε μόνο μια πρόταση της Ομάδας Εργαζομένων Συνεργασίας την οποία με χαρά αποδέχτηκε η Διοίκηση αλλά τελικά απορρίφθηκε από το Προεδρείο, για μεγαλύτερη αύξηση των αποδοχών στους χαμηλότερους μισθούς. Σχεδόν το σύνολο των προτάσεων μας απορρίφθηκε από το Προεδρείο και τα αποτελέσματα τα βιώνετε πλέον καθημερινά.

Ακόμα περισσότερο, το “αριστερό” Συνδικαλιστικό χέρι που κάποτε δεν θα υπέγραφε ποτέ σύμβαση χωρίς το άρθρο περί μη απολύσεων, τελικά όχι μόνο δεν υλοποίησε την πρόταση της Γενικής Συνέλευσης για αγωνιστικές δράσεις αλλά υπέγραψε την σύμβαση χωρίς αυξήσεις για τους προσληφθέντες του 2023. Συγχαρητήρια!!!

Συνάδελφοι, το ΌΧΙ στον Διοικητικό Απολογισμό σηματοδοτεί μια νέα αρχή για έναν σύγχρονο Σύλλογο Εργαζομένων. Έναν Σύλλογο που ίσως κάποτε δεν θα μπορούν να συμμετέχουν μέλη της Διοίκησης όπως Διευθυντές και Υποδιευθυντές. Δεν βρισκόμαστε σε αθώες εποχές για τέτοιες παραχωρήσεις στην Διοίκηση.

Το ΌΧΙ στον Διοικητικό Απολογισμό αφήνει πίσω τις προσωπικές ατζέντες και στρατηγικές και ανοίγει την πόρτα για έναν Σύλλογο που θα μιλάει και θα επικοινωνεί με την Διοίκηση για να λύνει θέματα για την υγεία όλου του Οργανισμού και όχι για να διευκολύνει ημέτερους.

Το ΟΧΙ στον Διοικητικό Απολογισμό αφήνει πίσω εκφράσεις όπως: «να πας στους δικούς σου να σε προστατέψει για την απόλυση» ή «είναι δικός σας και βγάλτε εσείς ανακοίνωση».

Το ΟΧΙ στον Διοικητικό Απολογισμό αφήνει πίσω του την χειρότερη θητεία του Συλλογικού μας οργάνου.

Όσον αφορά την πρόταση για αλλαγή καταστατικού, προτείνουμε να προστεθεί ξεχωριστό άρθρο το οποίο θα αναφέρει ότι:  «δεν μπορεί μέλος του Συλλόγου να είναι Πρόεδρος ή Γενικός Γραμματέας παραπάνω από δυο πλήρεις θητείες » και παρακαλούμε τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης να το θέσει σήμερα προς ψήφιση. Είναι ο μόνος τρόπος να οχυρωθεί ο Σύλλογος από αυθαιρεσίες και μονομανίες, ενώ είναι σίγουρο πως θα ενδυναμωθεί η Συλλογικότητα και η ενεργή συμμετοχή περισσότερων προσώπων.

Σχετικά με τον Οικονομικό Απολογισμό θα τοποθετηθούμε σήμερα στην Γενική Συνέλευση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην σημερινή Γενική Συνέλευση.

Η Σ.Ε.