25 Ιαν 2024

Ντροπή

Συνάδελφοι,

Στη χθεσινή μας τοποθέτηση στην Γενική Συνέλευση, φέραμε στο βήμα έναν συνάδελφο ώστε να εκθέσει για πρώτη φορά τις απόψεις του δημόσια μπροστά σας. Σε μια εποχή όπου ο κόσμος φοβάται να πάρει θέση, η Συνεργασία καταφέρνει να ενεργοποιεί συναδέλφους ώστε να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός σε έναν δύσκολο στίβο. Φαίνεται αυτό δεν αρέσει στο κλειστό κλάμπ του προέδρου του συλλογικού οργάνου.

Επιχειρηματολογήσαμε υπέρ ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, χωρίς παρατάξεις και χωρίς κομματικό πρόσημο (με προϋπόθεση κάποιες σημαντικές αλλαγές στο καταστατικό) χρησιμοποιώντας τη λέξη "κομματοκρατία" συζευγνύοντας τους όρους "κομματική χούντα" και "πασοκοκρατία". Τη μεν φράση "κομματική χούντα" χρησιμοποιούσε συχνά ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως αναρχικός Τζίμης Πανούσης, τη δε λέξη "πασοκοκρατία" ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ένας απ' τους σπουδαιότερους ελευθεριακούς σοσιαλιστές του προηγούμενου αιώνα. Αμφότεροι, χρησιμοποιούσαν τον όρο για να περιγράψουν την πολιτική κατάσταση της χώρας μας και ιδιαίτερα τη διαφθορά που επέφερε η δράση κάποιων κομμάτων στη γνησιότητα  του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα. Δεν ψέγουμε κανέναν για την μη γνώση της έννοιας της λέξης αυτής.

Στην δευτερολογία του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Πετσαλάκης μας κατηγόρησε ευθέως για "χρυσαυγίτικη ρητορική" επειδή κάπου κάποτε το μόρφωμα είχε δανειστεί λέξεις και φράσεις διάφορων "αντιδραστικών" στοιχείων για να γίνει αρεστό σε λαϊκά στρώματα.

Συνάδελφοι, το λογικό άλμα που διέπραξε ο πρόεδρος δεν έγινε τυχαία. Το θεωρούμε ως αντίποινα σε μια διαυγέστατη τοποθέτηση από έναν νέο άνθρωπο, που τόλμησε να μιλήσει ανοικτά για το τι σκέφτεται.

Συνάδελφοι, στις ύβρεις και τις αήθεις προσβολές γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο.

Ο πρόεδρος αντί να ασχοληθεί με τις συνεχόμενες απώλειες και τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που μετράει το εισόδημα και η καθημερινή ζωή των συναδέλφων μέσα στην Εταιρεία και να στηθεί ένα σχέδιο ανάκτησης των κεκτημένων, ασχολείται με το πως θα υπονομεύσει την Συνεργασία. Βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και αυτός και οι αυλικοί του.

Συνάδελφοι, πιστεύουμε ότι μας αξίζει καλύτερος Σύλλογος για αυτό σας καλούμε να ψηφίσετε ΟΧΙ στον Διοικητικό απολογισμό και να παραμείνετε συσπειρωμένοι γύρω από το Συλλογικό μας όργανο.