30 Μαρ 2022

Ερώτηση 41 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με τον εργασιακό εκφοβισμό των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής

Συνάδελφοι,

Κατά πάγια τακτική του Συλλόγου, αναδημοσιεύουμε ερώτηση 41 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς του Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών για τον εργασιακό εκφοβισμό των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.

============

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Οικονομικών

 

Θέμα: «Εργασιακός εκφοβισμός των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής».

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ αποτελεί την ιστορικότερη εταιρική δύναμη στον ασφαλιστικό κλάδο και μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στη χώρα μας. Μετά το σκανδαλώδες ξεπούλημά της από την ΕΤΕ με εξευτελιστικούς όρους, το προδιαγεγραμμένο έγκλημα συνεχίζεται με στόχο -αυτή τη φορά- τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εδώ και οκτώ μήνες η διοίκηση της εταιρείας, με μια σειρά από προφάσεις και προσχήματα, εμπαίζει τους εργαζόμενους αποφεύγοντας την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που να διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα και την διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και κανονικότητας στη λειτουργία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η διοίκηση αγνοεί τις προσκλήσεις του επιχειρησιακού σωματείου για ουσιαστικό διάλογο αθετώντας τις προφορικές της δεσμεύσεις και ο CEO της εταιρείας, μέσω επιστολής του σε κάθε εργαζόμενο, χαρακτηρίζει την αδιάλλακτη στάση του ως επικράτηση του ρεαλισμού.

Δεδομένου ότι, η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης συμβάλλει στη διατήρηση της εργασιακής ασφάλειας, ειρήνης και κανονικότητας.

Δεδομένου ότι, οι εργαζόμενοι στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ έχουν βιώσει έντονη εργασιακή ανασφάλεια τα τελευταία χρόνια ως απόρροια του βίαιου ξεπουλήματος της εταιρείας και αντιμετωπίζουν σήμερα πρακτικές και συμπεριφορές εργασιακού εκφοβισμού.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική;

2. Ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβουν προς την διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να σταματήσουν οι πρακτικές εργασιακού εκφοβισμού και να υπογραφεί η επιχειρησιακή σύμβαση;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Αβραμάκης Λευτέρης

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυγέρη Δώρα

Αχτσιόγλου Έφη

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βαρεμένος Γιώργος

Βέττα Καλλιόπη

Γκιόλας Γιάννης

Ελευθεριάδου Τάνια

Ζεϊμπέκ Χουσεϊν

Ηγουμενίδης Νίκος

Θραψανιώτης Μανόλης

Καλαματιανός Διονύσης

Κασιμάτη Νίνα

Κάτσης Μάριος

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλης

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χάρης

Μάρκου Κώστας

Μπαλάφας Γιάννης

Μπάρκας Κώστας

Νοτοπούλου Κατερίνα

Παπαδόπουλος Σάκης

Παπαηλιού Γιώργος

Παπανάτσιου Κατερίνα

Πούλου Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Γιάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Σκούφα Μπέττυ

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νίκος

Φωτίου Θεανώ

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Ψυχογιός Γιώργος