Δεν ξεχνάμε τον Ανδρέα της καρδιάς μας

" H Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες "

Έμελλε η τύχη της Ελλάδας μας και η δική μας η ζωή να σημαδευτή από τον ογκόλιθο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Τον πιστέψαμε , τον αγαπήσαμε και είδαμε τα όνειρα μας για ένα καλύτερο αύριο να γίνονται πράξη χάρη στο όραμα αυτού του μεγάλου ηγέτη .

Όταν τον Οκτώβρη του 1981 το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία ο Ανδρέας παραχωρούσε μέσα από το σύνθημα της ΑΛΛΑΓΗΣ την εξουσία στα χέρια των καταπιεσμένων ,των αδικημένων , των κατατρεγμένων πραγματοποιώντας το όραμα του.

Η Δικαιοσύνη η ανεξαρτησία η Λαϊκή κυριαρχία ήταν τα εργαλεία της νέας διακυβέρνησης του τόπου μας.

Το κράτος βρισκόταν σε μεγάλη καθυστέρηση και τα κέντρα αποφάσεων μακριά από το λαό αφού οι διακρίσεις λόγω πολιτικών φρονημάτων κατέτασσαν τους πολίτες σε κατηγόριες έχοντας μόνο υποχρεώσεις απέναντι στη πολιτεία.

Με την υλοποίηση του οράματος της ΑΛΛΑΓΗΣ , γνωρίσαμε το Κοινωνικό Κράτος μάθαμε και αποκτήσαμε δικαιώματα και ως κοινωνικές ομάδες , φωνή και οικονομική οντότητα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου γνώριζε πως η πολιτική δεν είναι επιστήμη αλλά η τέχνη του εφικτού ,έτσι προχώρησε σε αλλαγές με γοργούς ρυθμούς.

Λειτούργησε και τους τρεις βασικούς άξονες της δημοκρατίας , το κοινοβούλιο, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό θωρακίζοντας το πολίτευμα του τόπου μας. Έκανε τον λαό να αισθάνεται υπερήφανος και όχι υποτελείς σε ξένους παράγοντες.

Πέραν όμως αυτών που αφορούσαν την πατρίδα μας λειτούργησε και ως πολιτικός διεθνούς εμβέλειας τόσο με την δημιουργία και την συμμετοχή του στην κίνηση των 6 αλλά και με τις θέσεις που κατά καιρούς έπαιρνε υπέρ των καταπιεσμένων λαών ( Παλαιστίνη ,Νικαράγουα , Χιλή).

Ένας τόσο λαοπρόβλητος και ικανός ηγέτης πέραν της αγάπης του λαού του είναι αναπόφευκτο να δημιουργεί και αρκετούς εχθρούς ( πολλοί δεν ήξεραν το λόγο ) αλλά μερικοί ήταν και στελέχη του κινήματος οι οποίοι δοθείσης της ευκαιρίας λόγω της ιατρικής περιπέτειας της υγείας του και την μεταφορά του στο Χερφιλντ καραδοκούσαν να αρπάξουν την εξουσία ( τι κρίμα !!! ) .

Επέστρεψε νικητής και χιλιάδες κόσμου τον περίμεναν με χαρά βγαίνοντας και ζητωκραυγάζοντας στους δρόμους .

Όμως δεν έπαψαν οι επιθέσεις εναντίον του ,κατηγορήθηκε ,χλευάστηκε και σύρθηκε στα ειδικά δικαστήρια με μεγάλο μίσος , Αυτός όρθιος συνέχιζε τον σχεδιασμό του κινήματος και της χώρας για το αύριο .

Με την διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας γρήγορα ο λαός κατάλαβε ότι η συντηρητική παράταξη σε τίποτε δεν είχε αλλάξει.

Τον Οκτώβρη του 93 το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές όμως το παιχνίδι της διάδοχης έχει αρχίσει.

Τον Ιούνη του 96 αφήνει την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Καστρί ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η πατρίδα μας έχασε έναν από τους μεγαλύτερους αναμορφωτές της

Αναβάθμισε και νομοθέτησε υπέρ του συνδικαλιστικού κινήματος.

Έκανε τον έλληνα αγρότη ισότιμο πολίτη.

Συσπείρωσε τους έλληνες της διασποράς με την υπερήφανη εξωτερική πολιτική

Θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος και βελτίωσε την οικονομική θέση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Αναβάθμισε το εκπαιδευτικό σύστημα.

Σήμερα ,

Η έλλειψη στρατηγικής , πολιτικής από την κυβέρνηση της Ν.Δ ολοένα και δυσχεραίνει τη θέση της χώρας και των εργαζομένων.

Με το ΠΑΣΟΚ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε την μάχη του αύριο για τα παιδιά μας και την χώρα μας .

Υ.Γ.

Εύχομαι από καρδιάς το ΝΕΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να αποτελείται από Δημοκράτες που ενδιαφέρονται για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για ΕΥΗΜΕΡΙΑ και ΕΙΡΗΝΗ όλου του κόσμου & ΟΧΙ από Γυρολόγους που για ίδιον όφελος γίνονται παρατρεχάμενοι της εκάστοτε εξουσίας .

ΆΛΛΩΣΤΕ , ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ .

Νίκος Αρβανίτης
Μέλος Συντονιστικής ΠΑΣΚΕ