Κείμενο Νίκου Αρβανίτη

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ , ΕΤΣΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ.



Συνάδελφοι,


Οι νέοι στην Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας και χωρίς να βλέπουν κάποια ελπίδα για το μέλλον

Οι κυβερνήσεις δεν αναγνωρίζουν διαχρονικά τα λάθη τους προσπαθώντας κάθε φορά να τα φορτώσουν στις πλάτες των εργαζόμενων , δηλαδή όπως λέει και ο λαός μας εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι.

Έτσι λοιπόν οι νέοι συνάδελφοι μας παρακολουθώντας τα μέσα μαζικής επικοινωνίας
(ΜΜΕ) προβληματίζονται εάν θα συνταξιοδοτηθούν πριν η αφού αποδημήσουν εις Κύριο και βέβαια υπάρχει πάντα και η άλλη άποψη δηλαδή ότι μέχρι τότε μπορεί και να έχουν καταργηθεί οι υπάρχοντες νόμοι.

Οι νέοι συνάδελφοι δεν πρέπει να φοβούνται να έρθουν αντιμέτωποι με τα προβλήματα. Πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους . Ίσως να ζούμε σε μια εποχή που επικρατούν οι απρόσωπες σχέσεις, ο ατομικισμός,, η ανεργία ,η πολιτική και πολιτισμική κρίση με την δικής σας όμως συμβολή και συμμετοχή και τις ιδέες σας θα δημιουργήσουμε τις ελπίδες και το όραμα για ένα καλύτερο αύριο.


Οι νέοι συνάδελφοι πρέπει να ανήκουν σε μια γενιά πάθους και ευθύνης . Πρέπει να μπουν μπροστά για να ανοίξουν ρήγματα στο σκοτάδι και να ξανανθίσει η ζωή. Πρέπει να βγούμε από το ομιχλώδες εργασιακό τοπίο. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τον τρόπο ζωής, να πάψουν πια οι έχοντες και κατέχοντες να μας οδηγούν στο δρόμο της φτωχοποιησης και υποβαθμίζουν το βιοτικό και νοητικό επίπεδο.


Ας προστατέψουμε όλοι μαζί τις διαχρονικές αξίες και τις αρχές που είναι συνδεδεμένες με την ανθρώπινη φύση και ας φτιάξουμε νέα οράματα. Χωρίς να μένει πίσω κανείς.

Η Γαλλική νεολαία στην νομοθετική ρύθμιση για την εργασία των νέων της Κυβέρνησης του κ. Ντομινίκ Μαρι Φρανσουα Ρενε Γκαλουζο ΝΤΕ ΒΙΛΠΕΝ συσπείρωσε αυθόρμητα τις δυνάμεις της και απαιτεί την κατάργηση του Νόμου.

Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουμε τον νόμο ΝΤΕ ΒΙΛΠΕΝ αλλά
την αλαζονεία του ΣΕΒ ,την απληστία των Τραπεζών και την υποταγή της κυβέρνησης στο κεφαλαίο.

Ο ΣΕΒ , οι Τραπεζίτες και η Κυβέρνηση θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα μόνο με υποχρεώσεις .
Δεν πρέπει να δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας καταντήσουν σύγχρονους σκλάβους ,μέσα από εξαντλητικά ωράρια και περιβάλλον τρομοκρατιας , χωρις δικαιώματα και οράματα για το μέλλον.

Αυτή η εξέγερση των νέων δεν είναι προϊόν καμίας πολιτικής και καμίας
καθοδήγησης. Είναι η ανάγκη που έχουν οι νέοι για νέο μοντέλο ζωής για μια εξέλιξη που δεν θα αφήνει πίσω της άνεργους , ανασφάλιστους και νεόφτωχους

Τέλος πρέπει και οι νέοι και οι παλιοί συνάδελφοι να καταλάβουν ότι οι διαμαρτυρίες του καναπέ και της πολυθρόνας δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Πρέπει να πάψουν να πειραματίζονται οι κυβερνώντες για τα αποτελέσματα του εκσυγχρονισμού η του νεοφιλελευθερισμού στις πλάτες των εργαζόμενων.

Ας μην ξεχνάμε τι είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το 1843 στη Πνύκα .

Να φροντίζετε για το γενικό καλό γιατί μέσα σε αυτό είναι και το δικό σας . Θα το πετύχετε με κόπο και ιδρώτα. Ποτέ μην απογοητευθείτε.





Νίκος Αρβανίτης