Απάντηση της Ευαγγελίας Γρυσμπολάκη στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ της 19/5/2005.

Αθήνα, 20 Μαΐου 2005

Προς
Όλους τους συναδέλφους

Θέμα: Απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ της 19/5/2005

Συνάδελφοι & συναδέλφισσες,

Με έκπληξη και οργή διάβασα την ανακοίνωση της 19/5/2005 της Σ.Ε. της ΠΑΣΚΕ στην οποία αναφέρονται για το άτομό μου διάφορες ύβρεις, ανακρίβειες αλλά και κακόβουλα ψεύδη, που με μειώνουν και πλήττουν το όνομα και την αξιοπρέπειά μου.

Για όλα αυτά βέβαια οι άνθρωποι αυτοί θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, όμως κρίνω σκόπιμο να πληροφορηθούν όλοι οι συνάδελφοι τα πραγματικά περιστατικά που με αφορούν, για να διαλυθεί κάθε υφέρπουσα υποψία που προσπάθησαν να δημιουργήσουν για μένα.

  1. Εγώ, η "δεύτερη προϊσταμένη" της τ. συναδέλφου κας Ιωάννας Λιατάκη, πήρα την προαγωγή για τη θέση της προϊσταμένης του Τομέα Υποστήριξης του Υποκαταστήματος Κηφισίας, όταν είχε ήδη εκδοθεί το πόρισμα της Διοικητικής Εξέτασης για την κα. Λιατάκη. Συγκεκριμένα, πήρα την προαγωγή στις 28/12/2004 και ανέλαβα τα νέα μου καθήκοντα την 1/1/2005 και όχι "λίγο αργότερα από τις 27/7/2004", όπως ψευδώς αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  2. Η ανακοίνωση με κατατάσσει στους ασυνείδητους συναδέλφους, ενώ η προαγωγή μου χαρακτηρίζεται σαν κακό παράδειγμα για τους ευσυνείδητους συναδέλφους. Ο κατάφορα υβριστικός και συκοφαντικός αυτός ισχυρισμός έρχεται σε προφανή αντίφαση και αντίθεση με τις αξιολογήσεις των εκάστοτε προϊσταμένων μου, αλλά και τις κρίσεις και συνεργάστηκα και συνεργάζομαι και που γνωρίζουν καλύτερα από τους εν λόγω συνδικαλιστές, τη δουλειά που προσφέρω στην Εταιρία, αλλά και την ποιότητα της εργασίας μου.
  3. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης, ομιλούν για τη "βιαστική προαγωγή μου" και αναφέρουν ότι καταπατήθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας, υπαινισσόμενοι ότι και η προαγωγή μου ήταν προϊόν μη αξιοκρατικών ενεργειών. Δυστυχώς όμως για αυτούς τους διαψεύδει το σύστημα αξιολόγησης της Εταιρίας, αφού και για τα είκοσι χρόνια που εργάζομαι στην Εταιρία έχω άριστα φύλλα ποιότητας. Επίσης, τους υπενθυμίζω ότι η προηγούμενη προαγωγή μου στη θέση της Προϊσταμένης του Τμήματος Λογιστηρίου το έτος 2000 έγινε βάσει απόφασης επιτροπής, όπως ίσχυε τότε. Άραγε και αυτή έγινε "βιαστικά" και δεν τηρήθηκαν αξιοκρατικές διαδικασίες;

Συνάδελφοι, εξοργίζομαι για τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ στο πρόσωπό μου και αναρωτιέμαι γιατί προέβησαν στην ενέργεια αυτή και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται;

Ζητώ από τους συνδικαλιστές αυτούς να επανορθώσουν άμεσα και να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ρόλος τους - όπως και όλων των συνδικαλιστών - είναι να βρίσκονται στο πλευρό των συναδέλφων και να υπερασπίζονται το δίκιο τους και όχι να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα που έχουν στόχο την τιμή και την υπόληψη ενός έντιμου και ευσυνείδητου εργαζόμενου.



Ευαγγελία Γρυσμπολάκη