Κείμενο της συν. Ρουσοδήμου Σωτηρίας

Την περασμένη σχολική χρονιά τα μέλη του Συλλόγου, (Υπάλληλοι Εθνικής Ασφαλιστικής ), σχετικά με τα δώρα προς τα παιδιά μας χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες.
1) Σε αυτούς που κατοικούσαν στο λεκανοπέδιο Αττικής και υπήρχε INTERSPORT και
2) Σε αυτούς που κατοικούσαν στην περιφέρεια και στην περιοχή τους δεν υπήρχε το ίδιο κατάστημα.
Η πρώτη κατηγορία ( οι άτυχοι για μένα ) αναγκάστηκαν να αγοράσουν μόνο είδη
ρουχισμού και ίσως παπούτσια, από ένα κατάστημα πανάκριβο και σίγουρα δεν αγόρασαν αυτά που χρειάζονταν πραγματικά τα παιδιά. Πάνω σε αυτό έχω η ίδια πείρα γιατί αναγκάστηκα και εγώ την σχολική χρονιά 2003-2004 να πάω σε ένα από αυτά τα καταστήματα. Όχι μόνο δεν αγόρασα τα απαραίτητα αλλά ταλαιπωρήθηκα ώρες, λόγω απόστασης, κυκλοφοριακής κίνησης και πολυκοσμίας.
Στην δεύτερη κατηγόρια δόθηκε η δυνατότητα να αγοράσουν από όπου θέλουν ότι θέλουν,( ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη -μολύβια γόμες κλπ- βοηθητικά βιβλία) και τέλος πάντων ότι αυτοί επέλεξαν.
Με την πείρα που έχω από τις προηγούμενες χρονιές ρωτώ το Δ.Σ του Συλλόγου αλλά και τους Συναδέλφους μου τα παρακάτω:

1)      Γιατί γίνονται συνεργασίες μεταξύ Συλλόγου και Καταστημάτων για την αγορά συγκεκριμένων ειδών?
Δεν είναι καλύτερα να μας δίνεται η δυνατότητα επιλογής αγοράς ειδών που
εμείς πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία για τα παιδιά μας.? Θα μου πείτε τώρα ότι πέρυσι γκρίνιαζε το λογιστήριο για να κόψει τόσα εντάλματα με τις αποδείξεις που προσκομίσαμε. Ε! και λοιπόν? Μια φορά το χρόνο ας κόψουν εντάλματα για τους Υπαλλήλους. Δεν το αξίζουμε?
 2) Με όλο το χρόνο που σπαταλά το Δ.Σ. για συμφωνίες, καταγραφή ατόμων, παράπονα συναδέλφων, παραγγελίες κλπ μήπως μια και καλή θα έπρεπε να κάνει μια έρευνα σε κάθε περιοχή που υπάρχει Υποκατάστημα ή Περιφερειακή Υποδ/νση ή Δ/νση της Εταιρίας και να εκδίδει επιταγές σε καταστήματα με είδη ρούχων, παπουτσιών, και βιβλιοπωλείων ( jumpo). Εξάλλου ο χρόνος του Δ.Σ είναι πολύτιμος για να προστατεύσουν τα Μέλη τους.
3) Μήπως είναι καλύτερα το περσινό σύστημα της περιφέρειας? δηλ η αγορά ειδών που πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία, από όπου θέλουμε, ότι θέλουμε και προσκόμιση αποδείξεων. Το λογιστήριο θα μας ανεχτεί μια φορά το χρόνο.
4) Μήπως οι συνάδελφοι δεν έχουν καταλάβει ότι το ποσό των 150EUR για κάθε παιδί είναι βοήθημα και ότι ο Σύλλογος δεν μας ντύνει τα παιδιά μας για όλο το χρόνο? Μήπως οι συνάδελφοι απαιτούν την πανάκριβη επωνυμία  στα ρούχα και στα παπούτσια με δικαιολογία την ποιότητα? Ενώ όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν πολύ καλά καταστήματα με προσιτές τιμές και ποιότητα χωρίς επωνυμία. Τώρα όσοι ζητούν την επωνυμία, δικαίωμα τους, αλλά ας συμπληρώσουν το ποσό από το εισόδημά τους.
5) Έχουμε καταλάβει όλοι μας ότι πετάμε τα χρήματα μας? Γιατί τα έσοδα του Συλλόγου είναι μερικώς και από το μισθό μας.
6) Απευθύνομαι σε όλους μας, Σύλλογο και Μέλη: Τι θα γίνει εάν για χχχ λόγους δεν είναι σωστά τα στοιχεία διαστάσεων των παιδιών ή δεν τους αρέσουν τελικά (γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να τα δουν και να επιλέξουν)? Θα μπούμε στην διαδικασία αλλαγής ή θα πούμε << ας προσέχαμε >> και τσάμπα τόσα χρήματα, γιατί θα μείνουν στην ντουλάπα του καθενός? Πόσοι από μάς δεν έχουμε ακόμα στην άκρη τα μπουφάν και τα σακίδια από προηγούμενες χρονιές?
Πιστεύω ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι συνεργασίες με διάφορα πανάκριβα καταστήματα με plafond αγορών. Εξάλλου με την δυνατότητα αγοράς ειδών σε όποιο κατάστημα θέλουμε και ότι είδη θέλουμε, υποστηρίζουμε τα τοπικά καταστήματα αλλά κάνουμε και διαφήμιση τόσο στο Δ.Σ του Συλλόγου μας όσο και στην Εταιρία μας. Πάντως στην περιοχή της Χαλκίδας όπου έκανα τις αγορές μου οι καταστηματάρχες θαύμαζαν τον τόσο δυνατό Σύλλογο της Εθνικής Ασφαλιστικής και την Εταιρία μας, που βοηθά τόσο πολύ τους Υπαλλήλους της. Ξέρω ότι ίσως σας κούρασα αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να εκφράσω την γνώμη μου σχετικά με αυτό το θέμα.
Σίγουρα κάποιοι θα εκμεταλλευτούν τις διαμαρτυρίες που γράφω κάθε τόσο στην σελίδα του Συλλόγου, λέγοντας διάφορα. Θέλω να τους τονίσω ότι τίποτα δεν ισχύουν από όλα αυτά που λέγονται. Απλά πιστεύω ότι ως υπεύθυνο άτομο, σεβόμενο τον εαυτό μου και νοήμων, έχω το δικαίωμα και το θάρρος να εκφράσω την αντίθεσή μου και την γνώμη μου, όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Πιστεύω ότι όλοι μαζί αποτελούμε μια ομάδα, που μπορεί να είναι πάντα ενωμένη και δυνατή.

Προσωπικά θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τα συγχαρητήριά μου στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας για την επιτυχία που πετύχαμε σχετικά με το Ομαδικό μας, αλλά και για τα τόσα άλλα που έχουν πετύχει και προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια. Ενωμένοι χωρίς πολιτικές παρατάξεις και χρώματα προσδιορισμού.

Οι Υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν ξεχωρίζουν χρώματα και κόμματα. Όσοι θέλουν να γίνουν Πολιτικοί ας πάνε δίπλα, στην Βουλή. Ας γίνουν βουλευτές με οποιαδήποτε παράταξη. Όχι όμως μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ήμασταν και θα είμαστε πάντα μαζί τους σε κάθε κίνηση και πρωτοβουλία που είναι προς το συμφέρον των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής

Επίσης προσωπικά θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και την ευγνωμοσύνη μου προς την Εταιρία μας, την Εθνική Ασφαλιστική.
Σίγουρα όλοι μας θα είμαστε μαζί με την Εταιρία μας και θα την στηρίζουμε πάντα όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια πολλές φορές πάνω από το ανθρωπίνως δυνατό και το ίδιο θα συνεχίσουμε στο μέλλον, νιώθοντας τη πιο κοντά μας και εμάς πιο δυνατούς με την βοήθειά της. Γιατί σίγουρα χωρίς την Εταιρία μας και αυτή χωρίς εμάς δεν υπάρχει μέλλον.

Ας ευχηθούμε όλοι μας να έχουμε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, με Υγεία και Χαρά στις οικογένειες μας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΡΟΥΣΟΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ