Μια τοποθέτηση πάνω στις απόψεις του Δημήτρη Νικολάου

Συνάδελφοι,

Αναγκάζομαι να απαντήσω στις απόψεις του πρώην αριστερού και νυν μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της ΠΑΣΚΕ σχετικά με τις "αυταρχικές και φασιζουσες" αντιλήψεις τόσο του συνάδελφου Στέφανου Τομπουλίδη όσο και τις δικές μου.

Κατ αρχήν θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους συναδέλφους ότι οι "πανοραμικές κάμερες" που υπάρχουν στον χώρο που έγινε η Γενική Συνέλευση δεν ήταν σε λειτουργία, όπως ο Σύλλογος είχε απαιτήσει με έγγραφό του προς την Διοίκηση της Εταιρίας στις 20/1/2006, πράγμα που είχε γίνει αποδεκτό από την Εταιρία και το γεγονός είχε γνωστοποιηθεί στην ΠΑΣΚΕ, άρα ήταν σε γνώση του Δημήτρη Νικολάου. Συνεπώς ο συνάδελφος χρησιμοποιεί το ψέμα για δικούς του ή παραταξιακούς προφανείς λόγους.

Στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, όπως προκύπτει από τα πρακτικά, σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησα την έκφραση "να βγείς έξω" που παρουσιάζει ο συνάδελφος Νικολάου.

Στην συνάδελφο Γιακουμέλου Φανή (υποψήφια επίσης της ΠΑΣΚΕ) που επί αρκετή ώρα διέκοπτε την τοποθέτησή μου, χωρίς όμως και να εκφράζει την οποιασδήποτε διαφορετική άποψη (πράγμα που θα ήταν όχι μόνο σεβαστό, αλλά και επιβεβλημένο) της απάντησα ότι έχει την απόλυτη ελευθερία αν δεν θέλει να ακούει την τοποθέτησή μου να μην την ακούει και να ξαναεπιστρέψει στην αίθουσα όταν θα έκρινε ότι οι τοποθετήσεις θα ήταν αρεστές από αυτήν.
Ο σεβασμός μου λοιπόν στην άρνηση της συναδέλφου να ακούσει τις απόψεις μου βαφτίζεται από τον Δημήτρη Νικολάου σαν "φασίζουσα" νοοτροπία.

Όσον αφορά το "Δεν σου δίνω το λόγω επί προσωπικού" που ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης είπε στον συνάδελφο Δημήτρη Ζαχαριάδη, εξηγήθηκε από τον ίδιο, την ίδια στιγμή, ότι στην συνδικαλιστική αντιπαράθεση δεν μπορεί να υπάρχουν προσωπικές αιχμές.
 
Άραγε ο συνάδελφος Νικολάου όλα αυτά που υποστηρίζει σήμερα, γιατί δεν σηκώθηκε να τα καταγγείλει, εκείνη την στιγμή, στην Γενική Συνέλευση;
Μήπως γιατί τότε οι συνάδελφοι που ήταν παρόντες ήξεραν το τι ακριβώς είχε συμβεί;

Η πικρία και η εμπάθεια του Δημήτρη Νικολάου και της ΠΑΣΚΕ γιατί ελάχιστοι συνάδελφοι τον ψήφισαν για πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, αντί του συνάδελφου Στέφανου Τομπουλίδη που υπερψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, τον οδήγησαν στον ρόλο του διαστρεβλωτή της αλήθειας, πράγμα που σίγουρα δεν παραξενεύει τους παλιότερους συναδέλφους που έχουν παρακολουθήσει την διαδρομή του στην Εταιρία και τα συνδικαλιστικά δρώμενα.

Συνάδελφοι,
Την στιγμή που η επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους γίνεται μέρα με την μέρα πιο έντονη, οι εργοδότες και οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι τους βρίσκουν απρόσμενο σύμμαχο στις απόψεις του Δημήτρη Νικολάου.
Το ότι τις ίδιες απόψεις περί του εξουσιαστικού ρόλου που αποκτούν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές. χρησιμοποίησαν σαν ιδεολογικό άλλοθι οι τραμπούκοι που ξυλοκόπησαν χθες τον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. Χρήστο Πολυζωγόπουλο, είναι μάλλον τυχαίο.....

Να τον χαίρονται

Γιάννης Πετσαλάκης