Απάντηση του Χρήστου Κυριαζή στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ της 19/5/2005.

Αθήνα, 20.5.2005

Προς  Όλους τους συναδέλφους
Θέμα ¨ Απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ  (19.5.2005)

Συνάδελφοι της Σ.Ε. της ΠΑΣΚΕ,

Με έκπληξη και απορία  διαβάσαμε την χθεσινή   "επίκαιρη" ανακοίνωσή σας που αναφέρονταν ένα θέμα που απασχόλησε την Εταιρία πριν από σχεδόν ένα χρόνο και αφορούσε την "οικιοθελώς αποχωρήσασα" πρώην συνάδελφο του Υποκ\τος Κηφισίας και τις κρίσεις σας για την τότε ιεραρχία του καταστήματος. Η ταχύτητα που αντιλαμβάνεστε την "τρέχουσα επικαιρότητα" είναι εκπληκτική και τα αντανακλαστικά σας είναι τρομακτικά.....

Όση προσπάθεια κάνατε για να μη γράψετε μία κακή έκφραση   για την πρώην "συνάδελφο", τόση και μεγαλύτερη καταβάλατε για να επικρίνετε τους συναδέλφους σας που έπεσαν θύματα πλείστων ανομιών της, όπως η ίδια παραδέχτηκε προφορικώς και εγγράφως.

Ηθικό δίδαγμα της ανακοίνωσης σας:            Ζήτω οι κλέφτες
Κάτω οι ηθικοί και οι ευσυνείδητοι.

Προσπαθήσατε να θυμίσετε στους συναδέλφους την εξέλιξη της υπόθεσης αποκρύπτοντας όμως βασικά και ουσιαστικά γεγονότα όπως :
-         Γράψατε:: στις 9.7.04 ξεσπά η υπόθεση της συναδέλφου ..... κλπ.
Το σωστό  : Στις 9.7.04  δεν ξεσπά αλλά εγώ, ο συνάδελφός σας, αντιλήφθηκα, ερεύνησα και αποκάλυψα την απάτη της "συναδέλφου" και ενημέρωσα άμεσα τη Διοίκηση της Εταιρίας μας.
-         Γράψατε:: Στις 26.7.04 η Διοίκηση ενημερώθηκε από τους Προϊσταμένους της ... κλπ.
Το σωστό :  Στο διάστημα μέχρι τις 26.7.04 η ιεραρχία του Καταστήματος έκανε έρευνα και καθημερινώς ανακάλυπτε υπεξαιρέσεις οι οποίες εγίνοντο με σωρεία ποινικών αδικημάτων από την πλευρά της "συναδέλφου" (πλαστογραφίες, πλαστοπροσωπίες , παραποιήσεις εγγράφων κλπ.).
-         Γράψατε  : Στις  14.12.04 η συνάδελφος παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο κ.λ.π.
 Λησμονήσατε : Στις αρχές Φεβρουαρίου 2005  το πειθαρχικό συμβούλιο παρέπεμψε την "συνάδελφο" στο Δ.Σ. της Εταιρίας με το ερώτημα της απόλυσης.
-         Χωρίς να έχετε ούτε την πλήρη γνώση αλλά ούτε την αρμοδιότητα επικρίνετε την ιεραρχία του Καταστήματος επιλεκτικά  ξεχνώντας κάποιους οι οποίοι επίσης     προήχθησαν .
-         Ξεχάσατε επίσης να αναφέρετε ότι η "οικιοθελώς αποχωρήσασα" είχε ξεκινήσει  από το έτος 1994 την παράνομη δραστηριότητά της (σύμφωνα με τα στοιχεία), εποχή κατά την οποία δεν υπήρχε καν Υποκατάστημα Κηφισίας.
-         Σας διέφυγε ακόμα ότι όλα αυτά τα χρόνια  η Διεύθυνση Επιθεώρησης είχε πραγματοποιήσει πολλούς τακτικούς και έκτακτους διαχειριστικούς ελέγχους και ουδέν διαπίστωσε .όσον αφορά τα οικονομικά αλλά και τα διαδικαστικά θέματα , παρότι διαθέτει εξειδικευμένους συναδέλφους.

Συνάδελφοι της Σ.Ε. της ΠΑΣΚΕ,

Το Σεπτέμβριο σας ενημέρωσα όπως και όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου στα Γραφεία του Συλλόγου για το θέμα της "οικιοθελώς αποχωρήσασας" αναλυτικά και με στοιχεία που αποδείκνυαν την προσωπική ευθύνη της αλλά παράλληλα έδειχναν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η ιεραρχία του Υποκαταστήματος δεν είχε απολύτως καμιά διοικητική ευθύνη.
Ενώ δείξατε ότι πειστήκατε, θυμηθήκατε μετά σχεδόν ένα χρόνο να θίξετε τους συναδέλφους σας και όχι να τους επαινέσετε για την αποφασιστικότητα τους να αποκαλύψουν  μία περίπλοκη και πολύχρονη απάτη διασφαλίζοντας έτσι τα συμφέροντα της Εταιρίας μας.
Γεννώνται έτσι ορισμένα ερωτήματα :
-         Από πότε κρίνουν οι "αργόσχολοι" το ποιοι είναι ευσυνείδητοι και καλοί υπάλληλοι και ποιοι όχι ;
-         Από πού  παίρνετε το δικαίωμα να αναγορεύεστε σε εισαγγελείς κατά των συναδέλφων σας ενώ ο ρόλος σας είναι να στέκεστε δίπλα τους όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα  κυρίως ηθικής τάξεως;
-         Ποιοι και γιατί σας υπέδειξαν να θυμηθείτε  γεγονότα που συνέβησαν πριν από πολλούς μήνες;
-         Γιατί η παράταξή σας τελευταίως έχει γίνει προστάτης των πάσης φύσεως "λαμογιών";
-         Μήπως η στάση σας γεννά πολλά ερωτηματικά ενόψει  των επικείμενων προαγωγών οι οποίες προφανώς σας ενδιαφέρουν προσωπικά;
-         Μήπως θα έπρεπε να εξετάσετε τη περίπτωση  να έχει αδικηθεί  ο συνάδελφός σας;

Συνάδελφοι Της σ.ε. της ΠΑΣΚΕ,

Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να  ασχοληθείτε με την ενότητα της παράταξης σας και όχι να παριστάνετε τους κριτές των πάντων και μάλιστα χωρίς να διαθέτετε κανένα στοιχείο.
Ίσως θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η συκοφαντική δυσφήμιση είναι ποινικά κολάσιμο παράπτωμα.

Ο συνάδελφός σας

Χρήστος Κυριαζής