Σκοτώστε τους τρομοκράτες

Προς τους συναδέλφους μου

Κάποτε κάποιοι Έλληνες (τρομοκράτες ;;;) προέβησαν σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά του Οθωμανικού κράτους (σκότωσαν κάποιους τούρκους μέσα στο Οθωμανικό κράτος τους και ο Ιμπραήμ έκαψε την Πελοπόννησο, σφάζοντας αδιακρίτως τον πληθυσμό της.
Κάποτε κάποιοι Έλληνες (τρομοκράτες;;;) προέβησαν σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά του Γ΄ Ράϊχ (σκότωσαν κάποιους γερμανούς) και οι Γερμανοί έκαψαν τα Καλάβρυτα το Δίστομο την Κάντανο και άλλα μέρη και σκότωσαν τους κατοίκους τους.

Το ίδιο έργο έχει παιχτεί αρκετές φορές στην Παγκόσμια Ιστορία, όταν ο ισχυρός άδικος κατακτητής υφίσταται τις συνέπειες της δικαιολογημένης αντίδρασης του αδύναμου καταπιεσμένου και αδικημένου θύματός του.

Σήμερα οι Ισραηλινοί λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο απέναντι στους Παλαιστίνιους. Καίγοντας την πατρίδα τους και σφάζοντας αδιακρίτως τους κατοίκους της.

Με ποιους είμαστε; Μα φυσικά με τους Ισχυρούς Ισραηλινούς, σύμφωνα με όσα επιβάλλουν τα πρόσκαιρα συμφέροντά μας και όσα αποφάσισαν η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, οι G8 αλλά και η Ελληνική Κυβέρνηση.
Επειδή όμως ντρεπόμαστε και λίγο για την στάση μας το παίζουμε και Πόντιοι Πιλάτοι και ολίγον Ερυθρός Σταυρός προσφέροντας φάρμακα κλπ στα θύματα.
Όπως λέει και η παροιμία μας : "να σε κάψω Γιάννη μ΄ να σ΄ αλείψω λάδι".

Αν αυτό μας ικανοποιεί τότε σιωπούμε.

Αν όμως διαθέτουμε την ελάχιστη ιστορική μνήμη και δεν θέλουμε να βρίσκονται οι Παλαιστίνιοι στην θέση των προγόνων μας τότε θα πρέπει με κάθε τρόπο να δείξουμε την διαφωνία μας.

Και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιδράσουμε από την απλή διαδήλωση, το μποϋκοτάζ σε προϊόντα τους μέχρι και τις επιλογές μας στις εκλογές.

Με ιδιαίτερη λύπη για όσα συμβαίνουν και ιδιαίτερη οργή για όσους τα στηρίζουν, συναδελφικά

Μανώλης Χατζάκης