Διαδικασία αντικατάστασης προσωποποιημένης ATH.ENA Card λόγω απώλειας, κλοπής, δυσλειτουργίας

Όσοι από εσάς έχετε παραλάβει προσωποποιημένη κάρτα μετακίνησης από τον Σύλλογό μας, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση απώλειας πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, όπως αυτά ορίζονται από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, προκειμένου να μπορείτε άμεσα να χρησιμοποιήσετε ξανά τα μέσα.

Παρακαλούμε όπως διαβάσετε παρακάτω τη διαδικασία, η οποία ισχύει για όλες τις προσωποποιημένες κάρτες (και τις μηνιαίες).

Σημειώστε ότι, είναι απαραίτητο να μας στείλετε φωτοτυπία της νέας σας κάρτας, προκειμένου να καταχωρήσουμε τον νέο σας αριθμό στο ηλεκτρονικό μας αρχείο.

Οι συνάδελφοι που έχουν προβεί σε αντικατάσταση της κάρτας τους, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσουν.

Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, δυσλειτουργίας της προσωποποιημένης κάρτας σας, θα πρέπει:

1. Να την δηλώσετε το συντομότερο δυνατόν στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος και να ζητήσετε την αντικατάστασή της.
  2. Για την επανέκδοση προσωποποιημένης κάρτας θα πρέπει να προσκομίσετε στα κεντρικά γραφεία του Ο.Α.Σ.Α., Μετσόβου 15, Τ.Κ. 106 82, Αθήνα, 210 82 00 999, 1ος όροφος  7:30 - 14:30
  • Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό σας
  • Πρόσφατη φωτογραφία σας. Αν δεν έχετε, θα φωτογραφηθείτε επί τόπου
  • Επίσημο έγγραφο με το οποίο να πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ σας σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (π.χ. φωτογραφία με το κινητό του επίσημου εγγράφου).
  • Τα απαραίτητα παραστατικά, αν είστε δικαιούχος μειωμένης ή δωρεάν μετακίνησης.
  • Πρέπει να θυμάστε τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (pin) που χρησιμοποιήσατε για την αρχική έκδοση της κάρτας σας.
  • Η αντικατάσταση κάρτας, λόγω απώλειας, κλοπής, φθοράς κοστίζει €2.

Ο αρμόδιος υπάλληλος θα ακυρώσει την παλιά κάρτα σας, και θα εκδώσει την καινούργια.
Τα υπόλοιπα προϊόντα κομίστρου, υπόλοιπος χρόνος ή/και η χρηματική αξία, που βρέθηκαν αποθηκευμένα στην παλιά κάρτα θα μεταφερθούν στην νέα κάρτα σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες.