Κέντρο Προσχολικής Αγωγής "Γελαστή Πολιτεία"

Η προσφορά του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής "Γελαστή Πολιτεία" για τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι η εξής:

Δίδακτρα μηνός ΑΠΟ 450 ευρώ --> 350 ευρώ [με σχολικό]
Δίδακτρα μηνός ΑΠΟ 400 ευρώ --> 300 ευρώ [χωρίς σχολικό]

Θα χαρούμε πολύ να μας καλέσετε για οποιαδήποτε πληροφορία ή για να κλείσουμε ένα ραντεβού να δείτε το σχολείο μας και από κοντά.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε κάποιες πληροφορίες για το σχολείο μας το οποίο βρίσκεται στο Χολαργό και το οποίο εξυπηρετεί αρκετές περιοχές όπως Χολαργός, Παπάγος, Νομισματοκοπείο, Κατεχάκη, Νέο Ψυχικό, Αμπελόκηποι, Πολύγωνο. 
Το site μας είναι: www.gelasthpoliteia.gr

Λίγα λόγια για το σχολείο μας:
Από την γέννηση του παιδιού σας μέχρι τα 6 του χρόνια, είναι η πιο καθοριστική περίοδος για την διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.
Γι' αυτό, πάντα σε συνεργασία με την οικογένεια, θέτουμε τις βάσεις για τη σωστή ανάπτυξή της. Παράλληλα, θέτουμε τα θεμέλια για την ομαλή μετάβαση του παιδιού στην πρωτοβάθμια, στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.
Η "Γελαστή Πολιτεία" είναι ένα σύγχρονο Κέντρο Προσχολικής αγωγής.Έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον να παρακινεί το ενδιαφέρον των παιδιών και με γνώμονα το παιχνίδι να δημιουργεί κίνητρα και προϋποθέσεις μάθησης.
Αυτό που μας διακρίνει είναι η αφοσίωση στη φροντίδα των παιδιών μας, μέσα από μία οικογενειακή ατμόσφαιρα. Επίσης φροντίζουμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις των παιδιών για τον κόσμο γύρω μας, το περιβάλλον, τη μουσική,  τον αθλητισμό και την παράδοση μέσω του παιχνιδιού και κυρίως μέσω του θεατρικού παιχνιδιού. Έμφαση δίνεται στην προσωπική εξέλιξη και στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού μας στην κοινωνικοποίηση και την ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.
Οι γονείς έχουν ενεργό ρόλο. Ενημερώνονται εβδομαδιαίως με το πρόγραμμα δραστηριοτήτων των παιδιών και ατομικά από τις υπεύθυνες των τμημάτων κάθε μήνα, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και παρουσιάσεις του σχολείου και έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Ομάδες Γονέων που   συντονίζονται από εξειδικευμένους Συμβούλους-συνεργάτες μας.
Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά και να συνδυάσουμε τα ζητούμενά σας με τη φιλοσοφία του Σχολείου μας.

Με εκτίμηση,

Κέντρο Προσχολικής Αγωγής "Γελαστή Πολιτεία"
Υπεύθυνος: Κα Χατζίρη Μαίρη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Αξίζει να φτιάξουμε "καλύτερες" τις μέρες των μικρών παιδιών μας, χαρίζοντας το παιχνίδι και τη γνώση, κύρια συστατικά μιας δημιουργικής εκπαίδευσης!

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι ενιαίο και πρότυπο. Ονομάζεται "ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ".
Είναι προσαρμοσμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας και στηρίζεται εκπαιδευτικά σε πανεπιστημιακά δεδομένα, πλούσιο σε εναλλαγές και σύγχρονες παιδαγωγικές και επιστημονικές μεθόδους διδασκαλίας.
Βασική προϋπόθεση για την υλοποίησή του είναι η συνεχής επιμόρφωσητου διδακτικού προσωπικού με εξειδικευμένα σεμινάρια.
Βασίζεται στο διαθεματικό μοντέλο των προγραμμάτων Σπουδών & των Σχεδίων Εργασίας.

Παιδαγωγικές δραστηριότητες
Οι δραστηριότητες καλύπτουν τις εξής μαθησιακές περιοχές:
Γλώσσα
Μαθηματικά
Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη
Φυσικές επιστήμες
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για Αειφόρο Ανάπτυξη
Φυσική αγωγή
Τέχνες
Τεχνολογίες Πληροφοριών & Επικοινωνιών(Τ.Π.Ε.)

Αναλυτικά σύμφωνα με τα Προγράμματα Σπουδών:
ΠΑΙΔΙ & ΓΛΩΣΣΑ: Γλωσσική εξέλιξη-Παιδική λογοτεχνία .Γνωστική προσέγγιση θεματικών ενοτήτων με χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων. Καλλιέργεια προφορικού λόγου, ασκήσεις φωνολογικής ενημερότητας, ασκήσεις πρώτης ανάγνωσης και γραφής.

ΠΑΙΔΙ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Μαθηματικές έννοιες-και εκμάθηση αριθμητικών εννοιών & συμβόλων

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: -Ανθρωπογενές & ΦυσικόΚοινωνικά-Λαογραφικά-Συναισθήματα-Υγεία & Υγιεινή-Ιστορικά -Μυθολογία-Αισθητηριακά-Πειράματα-Εργαστήρια εφαρμογών-Περιβαλλοντικά-Οικολογία, κ.ά.

ΠΑΙΔΙ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΕΚΦΡΑΣΗ: Θεατρικά, παιχνίδια ρόλων ,Δραματοποιήσεις, Κουκλοθέατρο, Κινητικά, Εικαστικά, ομαδικά παιχνίδια, Χαλαρωτικά

ΠΑΙΔΙ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Προβολή εκπαιδευτικών DVD, Cd-Rom-Eποπτικού υλικού, Ακρόαση εκπαιδευτικών Cd`s,κ.ά.

Συμπληρωματικά προγράμματα
Ειδικό πρόγραμμα ενσωμάτωσης των νέων παιδιών στη τάξη
Εφαρμογή του πρότυπου προγράμματος συναισθηματικής ανάπτυξης Εφαρμογή του πρότυπου προγράμματος Μουσειακής Αγωγής & Εικαστικών τεχνών
Εφαρμογή του πρότυπου προγράμματος Πολιτιστικής Αγωγής, με ειδικές παιχνιδογιορτές
Πρόγραμμα προετοιμασίας για την Α΄Δημοτικού
Εφαρμογή των ετήσιων σχεδίων εργασίας (Μικρό Προνηπιακό, Προνηπιακό & Νηπιακό τμήμα)
Εφαρμογή του προγράμματος εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας (Μικρό Προνηπιακό, Προνηπιακό & Νηπιακό τμήμα)
Εφαρμογή προγράμματος Κινητικής αγωγής
Προγράμματα επιλογής (Π.χ. Κολύμβηση, Μini Tennis, Tae-Kwo-Do, Κλασσική Γυμναστική, Baby-Yoga)